Oca 03, 2022 - Oca 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi TÜBİTAK "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" 2021 Sonuçlarına Göre Bir Kez Daha İlk 10 Üniversite Arasında Yer Aldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nin 2021 yılı sonuçları açıklandı. 2012’den beri TÜBİTAK tarafından yayınlanan ve bu yıl onuncusu açıklanan sonuçlara göre Özyeğin Üniversitesi, Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi ilk 10 üniversitesi arasında bir kez daha yer aldı. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi sıralamada ilk 10’a girme başarısı elde eden 4 vakıf üniversitesinden biri oldu.

"Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sıralamasında üniversiteler, "Bilimsel Teknolojik Araştırma Yetkinliği", "Fikri Mülkiyet Havuzu", "İş Birliği ve Etkileşim" ile "Ekonomik ve Toplumsal Katkı" olmak üzere dört boyutta 23 göstergeye göre değerlendiriliyor. Endeks ile öğretim üye sayısı 50'nin üzerinde olan 191 üniversiteden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti ile girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artması ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesi hedefleniyor. Üniversitelerin birçok açıdan performansı ölçülerek etki analizi çalışmalarına da önemli girdiler sağlanıyor.